Aktualno ta teden na naši vrtnariji

Ta teden dogaja predvse, zelenjava. Paradižnika nam pridno zmanjkuje, jajčevci vseh vrst in oblik čakajo, da jih posadite…. Pobrskali smo po lanskih fotografijah in našli zvrhan kup zelenjave iz našega vrta, ki se je že konec maja znašla na družinskem kosilu. Tako da naša družina vam svetuje, da se splača imeti vrt in kakšen dan v tednu posvetiti rastlinam, takšnim ali drugačnim.

Za vse ljubitelje zelenjave, ki svoj zeleni košček ustvarjate na bolkonih in terasah pa sporočamo, da imamo prav vse vrste zelenjave, ki je primerna za lonce, kompaktnejše ali previšajoče rasti. (kumare, jajčevci, paradižniki, čiliji, dišavnice).

Vse od janurja se pridno trudimo in vzgajamo poleg zelenjave tudi trajnice in balkonsko cvetje, zato nikar ne pozabite na kakšen lep cvet med zelenjem.

Ne pozabite na našo galerijo, cvetočo in zelenjavno ponujamo ta teden

Prijetne sončne dni in obilo užitkov tako na zelenjavnem kot okrasnem vrtu vam želimo

Vrtnarstvo Tement

[nggallery id=20]

[nggallery id=21]

 

 

Deli z ostalimi:

Preberi še

Opravila na vrtu januarja

Zimski vrt lahko prinese čudovito cvetje, listje in vonj. Nekateri grmi, vključno s Sarcococco in Viburnum x bodnantense ‘Dawn’, imajo čudovite vonje. Zasadimo jih blizu

Preberi več »

Zeleno 2024

Zdravja, iskric v očeh in zelenih prstov želimo.   Vrtnarstvo Tement se kot vsako leto odpira ponovno v februrja, običajno 14. ker ima Valentin ključ

Preberi več »