Sadike zelenjave in zelišč

Sadike zelenjave in zelišč

Velika izbira vseh vrst aromatičnih in zdravilnih rastlin, ki lahko služijo le kot trajni dišeč okras na vrtu, dodajo jedem pristen okus ali so spremljevalec v domačih čajih. Obožujemo vsa zelišča in uporabne rastline. Zanimivo, rastline,bogate z eteričnimi olji,navdušijo celo tiste, ki jim bahaško cvetje ne pomeni veliko. Ob dišečih in uporabnih, pogosto pa tudi barvitih listih in plodovih prav nihče ne ostane ravnodušen. Pa poznate okenske in balkonske rastline, ki niso le lepe, marveč tudi užitne?

Lokalno vzgojene zelenjavice

Brez domače zelenjave čez poletje ne gre, v koritih, loncih, terasah in balkonih, se najdejo inovativne rešitve za poletno zelenjavno samooskrbo, če že nimamo velikega vrta. Ponujamo vam sadike paradižnika, paprike, feferonov, jajčevce, čilija, bučk, artičok, rabarbare, solat, radičev,…

OPROSTITE, A MI POVESTE KATERA JE NAJBOLJŠA SORTA PARADIŽNIKA? Je najbolj pogosto vprašanje med zelenjavo. Za slabe sorte v rastlinjaku ni prostora, je pa res veliko tipov paradižnika in na podlagi tega kaj imamo radi in kaj uporabljamo izberimo sorto. Med domačimi velikani in cepljenimi češnjevci vseh barv, hibridnih ziherašov in starih kultnih sort. Naš recept? Pestrost in čim bolj mešane sorte, saj leto ni nikoli enako prejšnjemu, tako bomo vedno z obilnim pridelkom.

Pomembno nam je na kakšen način rastejo. Z največjo skrbnostjo in pozornostjo jih prevzamete na naši vrtnariji. Zgodba se začne s poganjkom ali semenom, čez nekaj mesev odidejo v vaše roke. Vedno smo na voljo z nasvetom v živo, že nekaj časa pa vse pridno zapisujemo in objavljamo na našo spletno stran ali v obliki člankov po slovenskih tiskanih medijih, tako so naše besede ves čas dostopne. Veseli smo, da ste del naše zgodbe in se srečujemo na vrtnariji ali se spremljamo preko družbenih omrežij, ki so nas povezala po celotni Sloveniji.