Krajinska arhitektura

FILOZOFIJA

Prizadevam si ustvarjati krajine, ki ponujajo bogato in večplastno izkušnjo – prostore s čustveno globino, ki izhaja iz ideje njihovega oblikovanja. Soočenje in kontrast; med preprostostjo in kompleksnostjo; moderno in romantično; med subtilno intervencijo in odločilno potezo. Bogastvo oblik in tekstur v rastlinskem gradivu in materialih uporabim kot govorico, ki pripoveduje in pelje zgodbo. Vzpostavi povezavo med krajem in človekom. Pomen dajem analitičnem oblikovalskem pristopu skupaj s podrobnim razumevanjem narave in željo strank.

Sledim etiki trajnostnega razvoja in si prizadevam za večjo ekološko raznolikost in bogastvo okolja v katerem delujem. Izbor rastlin je vezan na prostor, zmožnosti, zahteve in želje. Katere rastline rastejo skupaj? Kakšna je prst? Ali rastejo v senci večjih rastlin, pod drevesom in, nenazadnje, kako se prilegajo v širšo sliko okolja. Vse to so vprašanja v procesu oblikovanja z rastlinami.

Strokovno izbrano rastlinsko gradivo bo uspešno na daljše časovno obdobje. V shemah sajenja se zgledujem po rastlinskih združbah, kot se pojavljajo v naravnih in pol-naravnih habitatih.

V vrtu so opredeljena čustva, ideja in misel. Moja naloga je postavila temelje, kajti, vrt nas ne more vezati s svojo ozko vizijo, pustiti moramo navidezno neskončnost za lastno domišljijo in doživljanje.