Cvetoče, užitno, zeleno

Pri nas so jesenske barve že zavzele vrtnarijo in nas ne pustijo ravnodušne. Tatjana Tement je v oddaji Na vrtu prejšnji teden predstavila nekaj idej za zanimive jesenske zasaditve. Oddajo si lahko ogledate na spletni strani rtv slo. Predstavila je zeliščno cvetoče nasade, ki jih lahko naredimo z jesenskimi rastlinami, zelišči in trajnicami.

Drobno cvetne mačehe in melisa  v koritih, zakaj pa ne? Vedno sveža zelišča na dosegu roke,  obdana s cvetočimi mačehami ali drugimi jesenskimi lepoticami.

Na vrtnariji smo zasadili veliko kombinacij, pokazali smo kako lahko timijani, žajblji, mete, melise in ostala zelišča s svojo uporabnostjo začarajo klasične jesenske nasade z mačehami, trajnicami in resjem.

Zapeljivi in nežni cvetovi ožepka (Hyssopus officinalis) so odlična kombinacija za okenske police skupaj z nežnimi odtenki drobnocvetnih mačeh. Za domače solate, juhe in sveže pripravljene čaje.

Vsa zelišča in enoletnice so vzgojena in pridelana na naši družinski vrtnariji.

Vsega ne bomo napisali, oglasite se raje pri nas, za začetek pa vabljeni k ogledu galerije, kjer smo zbrali nekaj naših in tujih idej

Cvetoče jesenske pozdrave vam pošiljamo Vrtnarstvo Tement

[nggallery id=43]