Dan odprtih vrat, druženje na naši vrtnariji

Na naši družinski vrtnariji bo v soboto 25.4. od 9.do 13h družabno.

Odločili smo se za dogodek, kjer se bomo » mrežili« na različnih področjih.

 

Z nami bo strokovnjakinja Miša Pušenjak, ki je ni potrebno posebej predstavljati, zelo smo veseli, da bomo lahko poklepali ob njeni družbi.

 

Na kmetiji Pesel že vrsto let pečejo in pripravljo zares okusne tradicionalne jedi, gibanica s cimetom, čemaževi polžki, domač kruh…. mmm

 

Chilli King omake omake so nekaj posebnega, saj so vsi čiliji, ki so uporabljeni, očiščeni semen. S tem izgubijo na moči oziroma količini kaspaicina, kar pa nadomestimo z dosti večjim deležem samih čilijev v omaki. To pa daje omakam izrazitejši okus čilijev. Chiiliking omake lahko jedo vsi ljubitelji čilijev, tudi tisti, ki ne prenesejo preveč pekoče hrane.

Od ostalih omak se razlikujejo po tem, da omake namenoma niso ekstremno pikantne, so iz naravno pridelanih sestavin in sestavin, ki niso običajne za te vrste izdelkov.

 

Špajza, pravi: Ni je bolj iskrene ljubezni, kot je ljubezen do hrane. – George B. Shaw. Pia Senčar nas bo presenetila, mi že komaj čakamo.

 

Vina Avos pripravljajo vinsko degustacijo.

 

Huda Liza bo založena z raznovrstnimi pivi manjših slovenskih pivovarjev, mi smo že degustirali, se splača.

 

Špargljica bo poskrbela za nepogrešljive v tem letnem času, šparglje seveda, lokalnega izvora.

 

Ne pozabimo, april je mesec krajinske arhitekture, pripravili bomo tudi nekaj na to temo.

 

Vljudno vas vabimo na našo vrtnarijo

 

Vrtnarstvo Tement

Klementina Tement dipl.inž.krajinske arhitekture

[nggallery id=32]

Deli z ostalimi:

Preberi še

Opravila na vrtu januarja

Zimski vrt lahko prinese čudovito cvetje, listje in vonj. Nekateri grmi, vključno s Sarcococco in Viburnum x bodnantense ‘Dawn’, imajo čudovite vonje. Zasadimo jih blizu

Preberi več »

Zeleno 2024

Zdravja, iskric v očeh in zelenih prstov želimo.   Vrtnarstvo Tement se kot vsako leto odpira ponovno v februrja, običajno 14. ker ima Valentin ključ

Preberi več »