Letošnja jesen je skoraj poletje, kar rastline in vrt občutijo še bolj kot mi. Pazimo na zadostno količino vode (nikar ne pretiravajmo) sploh rastlin posajenih v kontejnerjih in koritih. Ker prihaja obdobje kratkega dežja pazimo, da se nam voda ne bo zadrževala pri koreninah rastlin.

Z gnojenjem v jesenskem času zelo zmerno, razen pri letni zelenjavi in jagodah.

Krizanteme, mačehe, jesenske lepotice in ostale zimzelene trave so zapolnile prodajni prostor, vzgojene pri nas, čez poletje smo jih cartali, skupaj s ciklamami, sedaj so obarvale in odišavile naš rastlinjak.

Naša vrtnarija je polno založena z vsemi vitamini (maline himbo top in polka sta naša izbira pri klasičnih malinah, potem so še tu priljubljene posebnice, rumena in črna malina) sibirska borovnica, tri sorte šmarne hrušice, rumeni dren, Lucky berry, ameriške borovnice, ribez, kosmulja rdeča ter grozdje z ovalnimi- datljastimi slastnimi plodovi.

Okrasni vrst so preplavili cvetovi latastih hortenzij, Skyfall ter Limeligt pa seveda Pink Anabelle. Rdeči in zeleni ruji so nam oznanili prve jesenske dneve, nestrpno pa čakamo ambrovce, da začnejo barvati listje.

Vabimo vas, da se oglasite pri nas in pogledate ves čar jesenskega razpoloženja na vrtnariji, dosegljivi smo na tel številko 026810031 za vprašanja.

Večja listnata drevesa so na poti na vrtnarijo, konec tega tedna ali začetek naslednjega jih pričakujemo.

V septembru je naš delovni čas med delavniki od 8.00 do 16.00 ure, sobote do 12.00 V oktobru se bo podaljšal.

 

Zelene pozdrave, K

Deli z ostalimi:

Preberi še

Opravila na vrtu januarja

Zimski vrt lahko prinese čudovito cvetje, listje in vonj. Nekateri grmi, vključno s Sarcococco in Viburnum x bodnantense ‘Dawn’, imajo čudovite vonje. Zasadimo jih blizu

Preberi več »

Zeleno 2024

Zdravja, iskric v očeh in zelenih prstov želimo.   Vrtnarstvo Tement se kot vsako leto odpira ponovno v februrja, običajno 14. ker ima Valentin ključ

Preberi več »