Hortenzije vabijo, čudoviti, veliki cvetovi modrih, roza in belih odtenkov polepšajo vsak dom in vrt. Različne sorte za različne lege, zanimivi cvetovi posebnih sort. Razen primerne prsti in lege ne potrebujejo posebne nege in lahko uspejo prav vsakemu.

Ne pozabimo na zelenjavni vrt, sadike zelja, radičev, letne solate in edivije. Pa tudi por, blitva, bazilike, kapucinke, peteršilj so trenutno na zalogi.

Za zamudnike še vedno pri nas sadike čilijev, sedaj so rastline že polne plodov, lahko jih presadite v vrt ali večje lonce in jih naprej gojite kar na domači terasi ali balkonu.

Za ljubitelje rastlin,ki nimajo časa za zalivanje imamo trenutno več vrst sukolent, sedomov in cvetočih plazečih timijanov, ki bodo ob minimalni oskrbi ostali lepi in cvetoči skozi vroče poletje.

Utrinki iz vrtnarije v juliju v spodnji galeriji, vljudno vabljeni

[nggallery id=40]

Deli z ostalimi:

Preberi še

Opravila na vrtu januarja

Zimski vrt lahko prinese čudovito cvetje, listje in vonj. Nekateri grmi, vključno s Sarcococco in Viburnum x bodnantense ‘Dawn’, imajo čudovite vonje. Zasadimo jih blizu

Preberi več »

Zeleno 2024

Zdravja, iskric v očeh in zelenih prstov želimo.   Vrtnarstvo Tement se kot vsako leto odpira ponovno v februrja, običajno 14. ker ima Valentin ključ

Preberi več »