Meseca maja nas preprosto morate obiskati

Ne bomo izgubljali kaj dosti besed kako lepo je pri nas. Vabljeni, da se prepričate sami.

Zelenjavne sadike, cepljene zelenjave, stre sorte paradižnika, andska jabolka, dolga vigna, buče špagetarice, muškatne buče, okra, sadike čilijev…. Jajčevci vseh barv in oblik…Zelnjava vseh barv in oblik je trenutno pri nas… Bazilike imamo letos kar 7 vrst, da boste imeli cvetoč, pisan in dišeč vaš uporabni vrt. Nekaj nasvetov kako in  kaj lahko preberete v novi številki revije Biobrazde, kjer je Tina podala nekaj predlogov.

Izvalilo se nam je tudi 8 malih gosk, 6 zajčkov in kokoške. Slavni pavji par je vsak dan lepši in bolj zaljubljen.

Sledite nam lahko na naši fb strani: https://www.facebook.com/vrtnarstvo.tement

Pa še pogosto vprašanje ta teden o bolezni na borovcih:

BOROVCI IN GOSENICE

torej, gre za rjavo borovo grizlico na okrasnih borih, ki močno poškodujejo iglice-  povzročijo odpadanje in rjavenje iglic….

svetujemo, da uporabite pripravek NeemAzal v kombinaciji z Basfoliarom ali že pripravljen pripravek- sprej Fazilo (Triathlon) in tako obvarujete vaše grme in drevesa.

Pa še galerija

[nggallery id=33]

Deli z ostalimi:

Preberi še

Opravila na vrtu januarja

Zimski vrt lahko prinese čudovito cvetje, listje in vonj. Nekateri grmi, vključno s Sarcococco in Viburnum x bodnantense ‘Dawn’, imajo čudovite vonje. Zasadimo jih blizu

Preberi več »

Zeleno 2024

Zdravja, iskric v očeh in zelenih prstov želimo.   Vrtnarstvo Tement se kot vsako leto odpira ponovno v februrja, običajno 14. ker ima Valentin ključ

Preberi več »