Poletna poezija

Ob vsem spreminjajočem vremenu so rožice pri nas prečudovite. Polja cvetočih trajnic sed nežno zibljejo v poletnem vetriču. Ameriški slamniki, plamenke in visoke trave zapeljejo prav vsakega obiskovalca pri nas. Za tiste najbolj vroče tedne poskrbijo bujno cvetoče dipladenije v rdeči, roza in beli barvi, pravšnje za tiste, ki ne zalivajo prav pogosto in namenjene za  sončno izpostavljene lege.

Zelišča, kot so cvetoči kretki origano, listni česen, timijani vseh barv in višin, mete, melise, ožepki…poletja ni brez aromatičnih rastlin.

Hortenzije so zagotovo ene tistih poletnih cvetov, brez katerih ne moremo, v reviji Biobrazda je prispevek Klementine Tement o negi, sortah in predlogi kombinacij s hortenzijami.

Prijetne poletne dni vam želimo, na morju ali v senci svojega vrta, povsod je lepo!

Vrtnarstvo Tement

[nggallery id=41]

Deli z ostalimi:

Preberi še

Opravila na vrtu januarja

Zimski vrt lahko prinese čudovito cvetje, listje in vonj. Nekateri grmi, vključno s Sarcococco in Viburnum x bodnantense ‘Dawn’, imajo čudovite vonje. Zasadimo jih blizu

Preberi več »

Zeleno 2024

Zdravja, iskric v očeh in zelenih prstov želimo.   Vrtnarstvo Tement se kot vsako leto odpira ponovno v februrja, običajno 14. ker ima Valentin ključ

Preberi več »