Tako je, pomlad. Ne koledarsko, vrtnarsko pri nas. Vse kar smo  vzgajali čez zimo se je prebudilo, razcvetelo in vzbrstelo. Tako so pri nas vzgojene enoletnice, trajnice, zelišča na voljo v prijetnem ozelenjenem ambijentu steklenjaka. 

Rezi trajnic in vrtnic smo že opravili v tem tednu, sadno drevje še čaka. Na vrt smo posadili prvi peteršilj ter zelišča, ki so prezimna, za tisti prvi, tahiter dostop v kuhinjo. Najpomembneje pa, olepšali smo korita in nasade, ki so samevali od jeseni, pokukajte na naš facebook ali instagram za super zelene ideje na terash, balkonih ali pred vrati. 

Čas za spomladanske nasade s primulami, belisi, čebulnicami, močvirskimi tulipani in ostalimi znanilkami pomladi je končno tukaj. 

 

Vabljeni, da nas obiščete od 8.00 do 16.00 med tednom ter v soboto od 8.00 do 12.00. 

Vrtnarstvo Tement

Deli z ostalimi:

Preberi še

Opravila na vrtu januarja

Zimski vrt lahko prinese čudovito cvetje, listje in vonj. Nekateri grmi, vključno s Sarcococco in Viburnum x bodnantense ‘Dawn’, imajo čudovite vonje. Zasadimo jih blizu

Preberi več »

Zeleno 2024

Zdravja, iskric v očeh in zelenih prstov želimo.   Vrtnarstvo Tement se kot vsako leto odpira ponovno v februrja, običajno 14. ker ima Valentin ključ

Preberi več »