Mi in naše rožice smo že pošteno naveličani dežja. Jutri naj bi posijalo sonce, držimo pesti. Kljub vsem tegobam, ki nam jih je letos povzročilo vreme smo se imeli to soboto super. Nekaj več fotografij si lahko pogledate na našem fb profilu.

Začenja se čas sajenja sadnih dreves (že težko pričakujemo novo pošiljko), stare -odporne sorte vrtnic s koreninsko grudo že čakajo na nove lastnike. Kljub dežju se pri nas dogaja veliko.

Japonski javorji v žarečih barvah, ambrovci počasi odmetavajo še zadnje škrlatne liste, tulipanovci in ginki skrbijo za čudovito rumeno jesensko barvo v drevesnici.

Hrastovolistne hortenzije, telohi in bodike v rdeče zelenih odtenkih.

Prejšnji teden je izšla nova številka revije Biobrazda, kjer Klementina Tement piše o kompozicijah nagrobnih zasaditev, naslov članka je Memento mori z rastlinami.

Danes pa je izšla nova številka revije Zeleni Raj, kjer je Klementina fotografirala in predstavila čudovit vrt iz okolice Ptuja. Spokojnost sredi kaosa-visoke trajnice, zelenjava in čudovita pokrajina.

Prijetno jesensko branje in se vidimo med rožicami

[nggallery id=45]

Deli z ostalimi:

Preberi še

Opravila na vrtu januarja

Zimski vrt lahko prinese čudovito cvetje, listje in vonj. Nekateri grmi, vključno s Sarcococco in Viburnum x bodnantense ‘Dawn’, imajo čudovite vonje. Zasadimo jih blizu

Preberi več »

Zeleno 2024

Zdravja, iskric v očeh in zelenih prstov želimo.   Vrtnarstvo Tement se kot vsako leto odpira ponovno v februrja, običajno 14. ker ima Valentin ključ

Preberi več »