viole, buče, krizanteme, bodike, telohi…

Po odlično obiskanem spomladanskem druženju, pripravljamo jesensko obarvano soboto na vrtnarstvu. Druženje med rastlinami, cvetjem in jesenskimi plodovi bodo začinili predstavniki zeliščarskega krožka iz OŠ Voličine, predstavili nam bodo uporabne izdelke, narejene z domačih zelišč.
Z nami bo kmetija Pesel s svojimi odličnimi domačimi gibanicami, kiflji in bučnimi semeni.
Huda Liza nas bo založila z odličnimi slovenskimi pivi in jeseni primerno moštom.
Čiliji so vse poletje redni gostje na vrtnariji, lahko boste poskusili kakšni so okusi, ko se združijo v omake, Chili King ponovno z nami.
Akademska kiparka Katja Majer bo s svojimi skulpturicami in izdelki poskrbela za vilinsko vzdušje med zelenjem.
Brez Špajze in njene izvirne kuharije ne moremo, cvetoče in bučno lahko skrivnostno namignemo.

Predstavil se nam bo tudi Botanični vrt Tal s svojo zbirko mineralov in fosilov.

Poskrbeli smo, da majhnim in velikim otrokom ne bo dolgčas. Otroška delavnica izdelovanja zeliščne soli in lovilca sanj z lovorjem.
Darja in Saša bosta ustvarjali z vami.
Za otroško delavnico je število mest omejeno, zato prosimo za prijave, lahko na naš mail ali pošljite sporočilo na naš facebook.

Pripravili bomo odprto kurišče, kjer bomo pripravljali sveže pečene kostanje za obiskovalce.

Telohi, mačehe, encijani, jesensko resje, bodike, okrasna jabolčka, sadne sadike, ameriške borovnice, robidnice, okrasno grmičevje in drevje, zdravilne in aromatične rastline- zelišča, zelnate trajnice….

Jesen je optimalen čas za sajenje prezimno trdnih rastlin, saj imajo spomladi že možnost razviti koreninski sistem in sadike veliko lepše shajajo skozi neprijazna poletja, ki nas vsako leto znova presenetijo.

Vljudno vabljeni, mi že komaj čakamo na druženje z vami!

VT

[nggallery id=44]

Deli z ostalimi:

Preberi še

Opravila na vrtu januarja

Zimski vrt lahko prinese čudovito cvetje, listje in vonj. Nekateri grmi, vključno s Sarcococco in Viburnum x bodnantense ‘Dawn’, imajo čudovite vonje. Zasadimo jih blizu

Preberi več »

Zeleno 2024

Zdravja, iskric v očeh in zelenih prstov želimo.   Vrtnarstvo Tement se kot vsako leto odpira ponovno v februrja, običajno 14. ker ima Valentin ključ

Preberi več »